Hartonline Bungalow Verhuur

Recreatieparc Sandur

Recreatieparc Sandur is een prima uitvalsbasis om diverse bezienswaardigheden in regio te verkennen. Op deze site ziet u een overzicht van enkele bijzondere bezienswaardigheden, maar het moge duidelijk zijn dat het hier slechts beperkt blijft tot een klein aantal van de vele bezienswaardigheden die Emmen en omstreken rijk is!

Allereerst is er natuurlijk het gezellige centrum van Emmen, waar je heerlijk kan winkelen. Emmen heet ook wel De Vlinderstad.
Meer over het centrum van Emmen vind hu op de website van Emmen Centrum. Op de vrijdag is in het centrum de weekmarkt.

Aspergesboerderij Sandur

Tussen Erica en Nieuw Amsterdam bevind zich de Aspergeboerderij Sandur. Deze is geopend van eind april tot medio eind juni. Een bezoek aan deze boerderij mag niet ontbreken. Tevens kan je er diverse verse asperseproducten verkrijgen.

De Pompoenerie

Uiteraard is er niet alleen in het voorjaar wat te doen. Zo is er in het najaar De Pompoenerie. Van medio augustus tot november kunt u hier alles over pompoenen vinden.

Vincent van Gogh:

"Drenthe u te beschrijven zo als 't zou behoren gedaan te worden zie ik geen kans toe daar de woorden mij ontbreken"

In Nieuw-Amsterdam staat het enige, voor publiek toegankelijke, huis in Nederland waar Vincent van Gogh heeft gewoond en gewerkt! Het pand stamt uit 1870. Een bezoek aan het "van Gogh huis" mag tijdens uw vakantie dan ook niet ontbreken.

Uw bezoek kunt u prima combineren met een etentje in "Restaurant het Van Gogh Huis". Dit restaurant is in 2011 verkozen tot het leukste restaurant van Drenthe!

Dierenpark Emmen

Ga op ontdekkingsreis in Dierenpark Emmen. In Emmen vindt u de mooiste dierentuin die Nederland rijk is, namelijk Dierenpark Emmen. Het Dierenpark Emmen kent vele activiteiten. Naast het mooie dierenpark in de stadscentrum is er ook een deel op de Noordbergeres. Dit is gelegen aan de westkant van het stadscentrum. Hier treft u naast (onder andere) de pinguins ook de Speelexpeditie Yucatan.

Momenteel worden er plannen gemaakt om het dierenpark uit het centrum volledig te verhuizen naar het deel op de Noordbergeres. Meer over deze ontwikkeling kunt u vinden op de website van "Dierenpark Emmen, beLEVENspark".

Hunebedden

Het Hunebedcentrum in Borger op de Drentse Hondsrug zet u op het spoor naar de prehistorie. Naar de tijd dat de eerste boeren zich in Drenthe vestigden. Deze boeren bouwden de indrukwekkende stenen grafmonumenten waarvan de restanten nu nog steeds in het Drentse landschap zijn te bewonderen.